Vigselceremoni

Vill ni forma en personlig ceremoni på er vigseldag tillsammans med släkt och vänner. Då kan jag tillsammans med er forma den ceremoni ni önskar.

Borgerlig vigsel känner ni säkert till. En enkel, kort ceremoni vars främsta syfte är att bekräfta ett moraliskt och juridiskt avtal mellan två personer. En borgerlig vigsel kan ni idag få genom kommunens representanter. Den är kostnadsfri.

Den kyrkliga vigseln, som oftare får namnet bröllop, känns också väl igen. Den med fylligare innehåll som t ex kärleksbudskap, musik och vackra kläder. En stämningsfull ceremoni med religiös prägel, som man delar med släkt och vänner. Kanske vi vågar säga att den kyrkliga vigseln har mer status, ”den känns mer som på riktigt”, vilket inte är konstigt eftersom den hänger så starkt ihop med vår kristna tradition och är förknippad med en vacker och högtidlig ceremoni. 

 

Borgerliga vigslar i Sverige har ökat kraftigt i antal de sista 10 åren. Med den ökningen så växer det också fram nya önskemål. Par som väljer en borgerlig vigsel vill gärna att vigselakten är mer innehållsrik.

Min drivkraft de senaste tio åren är att erbjuda en stämningsfull och värdig ceremoni i samband med en borgerlig vigsel. En vigselceremoni med personlighet, kärleksbudskap, dikt, och musik.

Den ceremoniella delen med personlighet kring er, dikt, musik och kärleksbudskap som gör att vigselakten blir en fylligare ceremoni, är förenad med ett arvode. Hör av dig för mer information.